Wij hier bij Van aanpakken zijn gek op aardbeien. Zeker op die zelfgekweekte van ons balkon. Het blijft een zalig zoete verrukking, zo´n aardbei vers van de tak je mond in. Helaas zijn wij niet de enige liefhebbers. Ook de twee merels die ergens bij het kantoor van Van aanpakken in de buurt wonen zijn er gek op. Ze worden steeds brutaler als het erom gaat een rijpe knalrode smaakbom te veroveren. Ze spelen slim landjepik door steeds kleine hapjes te nemen uit nieuwe aardbeien. Want daar waar je al aan gelikt hebt, is van jou.

U begrijpt: het is menens in de strijd tussen de kantoormens en de natuur. Maar Van aanpakken kan niet de hele dag uit het raam zitten loeren om brutale vogels weg te jagen. Van aanpakken keek vandaag ook even op YouTube naar de uitspraak van de rechter in de ´klimaatzaak´. De rechter sommeert de Nederlandse Staat daarin om per 2020 25% CO2-reductie te realiseren om daarmee de bevolking te beschermen tegen de gevaarlijke gevolgen van de klimaatverandering. Met andere woorden: volgens de rechter is het menens in de strijd vóór de natuur en milieu. En daarin moet de Staat haar verantwoordelijkheid nemen. Een baanbrekende en hoopgevende beslissing van de rechtbank.

Om die uitspraak te vieren trakteert Van aanpakken alle vogels op zelfgekweekte aardbeien. De lekkerste die er zijn.