Gelukkig: onder de straffe hand van ‘onze Jeroen’ Dijsselbloem hebben we die stoute Grieken maar weer mooi in het gareel gekregen. Die schurken, die boeven, die ondeugende snaken van Syriza die dachten te kunnen tornen aan Europese beloftes: dat gaat dus mooi niet door. Hoera! De Grieken hebben een aantal plannen opgesteld om de Griekse economie te hervormen.

Belangrijk onderdeel is het aanpakken van belastingontduiking. Corruptiebestrijding is een topprioriteit voor de Griekse regering geworden. Kunnen de Grieken dit plan ook even naar Nederland opsturen ter attentie van de VVD? Wie weet staan er handige tips en ideetjes in om deze Nederlandse regeringspartij ook weer op het pad terug te krijgen.

Van aanpakken heeft in ieder geval één tip voor dhr. Verheijen. Op het pleintje van Agios Ioannis op Corfu is bij het restaurantje van Anna, in dat knusse huisje bij de boom vol feestlichtjes, heerlijke wijn te koop voor 2 euro per liter. Moet je wel je eigen fles meenemen. Het makkelijkste in een lege sinasfles, is de ervaring van Van aanpakken. Je krijgt er alleen geen bonnetje bij.